Op de hackerconferentie HOPE heeft Adam Savage, co-presentator van het populaire programma Mythbusters, enkele vragen van fans beantwoord. Op de vraag of er in Mythbusters aandacht zal worden besteed aan Radio frequentie Identificatie (RFID)-techniek antwoordt Savage resoluut: "Dat gaat echt niet gebeuren."

Savage legt uit dat er bij het Mythbusters-team het plan bestond om een item te maken over RFID, waarbij de veiligheid, betrouwbaarheid en traceerbaarheid op verschillende niveau's zou worden onderzocht.

Conference call

Twee producers van het programma kregen een onaangename verrassing toen zij een conference call dachten te krijgen met een techneut van Texas Instruments om technische details van RFID met hem door te nemen. Aan de andere kant van de lijn zat niet alleen een woordvoerder van Texas Instruments, maar ook juridische vertegenwoordigers van alle grote creditcardmaatschappijen. De boodschap was duidelijk: de aflevering zou nooit het licht zien.

Savage verontschuldigt zich voor het feit dat de aflevering nooit gemaakt zal worden, waarbij hij aangeeft dat het onderwerp zich "op de radar van Discovery" bevindt. Andersgezegd: RFID is taboe op het netwerk. Hierop merkt de vragensteller fijntjes op dat er ongeveer 3000 mensen in de zaal zitten die zich niet aan dergelijke juridische richtlijnen hoeven te houden.