De DES-1228P is een 24-poorts, 10/100 smart-switch met Power over Ethernet (PoE) en een webgebaseerde Graphical User Interface (GUI). Bedrijven die al gebruik maken van de DES-1228P, kunnen de draadloze beheerfunctionaliteit via een firmware-upgrade kosteloos gebruiken. “Bedrijven met maximaal 200 medewerkers profiteren van het centrale AP-beheer van de DES-1228P. Dit resulteert in eenvoudige inzet, configuratie, vervanging en monitoring van verschillende AP’s”, stelt D-Link.

De switch biedt geïntegreerde WEP-, WPA- en WPA2-beveiliging en configuratietemplates voor de inzet en identificatie van AP’s. Ook bevat de oplossing functionaliteit voor AP-toewijzing, voor controle van de AP-status en voor het vastleggen van de AP-verkeersgeschiedenis. Tevens biedt de DES-1228P mogelijkheden voor het genereren van rapporten met statistische diagrammen. Een andere functionaliteit is load-balancing, dat verkeer automatisch verdeelt over AP’s.

Volgens D-Link is de nieuwe oplossing met de geïntegreerde, browsergebaseerde beheerinterface, in enkele minuten te configureren. Naast draadloze functionaliteit, biedt de DES-1228P volgens het bedrijf alle functionaliteit van een vaste switch, waaronder Virtual Local Area Network-segmentatie (VLAN), QoS-prioriteiten en bescherming tegen Denial of Service (DoS). De nieuwe oplossing omvat tevens direct te gebruiken functies als 10/100 Mbps auto-negotiation, Universal UTP-kabelherkenning en ondersteuning voor full-half-duplex- en IEEE-standaarden. De switch biedt 15,4 Watt per poort voor de ondersteuning van telefoons, webcams en AP’s.

Bron: Techworld