Gestresst omdat er drie deadlines in mijn nek lopen te hijgen. En zoals vaker in zulk soort situaties ga ik dan juist andere dingen doen. Omdat ik niet wil toegeven aan de druk van een deadline of zoiets. Wasje draaien, even naar Discovery kijken op tv, mail beantwoorden die geen haast heeft, of mijn Download folder nalopen op bestanden waarvan ik mij had voorgenomen die later eens te bekijken. Het is kwart over elf en ik start een installer die ik op de site van Daft Punk heb gedownload. Heel even checken hoor ik mezelf nog denken. Ik zou echter de hele nacht opblijven. Het janken nabij uit frustratie.

Daft Punk is, voor degenen die de formatie niet kennen, een Frans duo dat progressieve dansmuziek maakt. De vettere shit zeg maar. In maart kwam hun tweede cd uit genaamd Discovery. Via Napster had ik wat nummers van de cd lokaal staan. Die waren zo lekker dat ik een paar weken geleden de cd heb gekocht. Doe ik wel vaker. Met games ook. Als iets goed is, dan beloon ik dat door het te kopen. Ik bekijk thuis het hoesje van Discovery en stop de cd in de stereo. In het doosje zit een soort creditcard. 'Daft Club' staat erop, een 16-cijferig nummer en de url www.daftcard.com. Ik bezoek de site. Er moet een Daft Player gedownload worden. Echt weer iets voor Daft Punk. Die jongens zijn nogal van de excentrieke soort en ietwat mensenschuw bovendien. Ze hebben weer iets bijzonders bedacht. Ik download de installer.

De installer doet zijn ding. Een player zie ik niet verschijnen. Ik zie dat automatisch een directory wordt aangemaakt genaamd InterTrust. Hmmm. Zal wel een of ander programma zijn voor die code op de card. Als de installer klaar is, word ik naar de Daft Punk site gestuurd. Daar kan ik dan de eigenlijke player downloaden. Vooruit dan maar al vind ik het al een hoop gedoe worden.

De tweede installer laat ik ook zijn werk doen. Als alles klaar is staat er een soort chrome Winamp player op m'n desktop. Ik kan het bonusnummer Ouverture downloaden. Klik. Na binnenkomst speel ik hem af. Een heel lekker nummer en ik laat de player in repeat staan. Eindelijk ga ik verder met mijn werk. Het is iets na half twaalf. En opeens herstart mijn computer uit zichzelf.

Wat krijgen we nou? Als de computer klaar is met herstarten zie ik niks vreemds. Ik klik op het Mxstream-icoon om online te gaan. Foutmelding. Een of andere beveiligingsfout. Het zal toch niet aan dat InterTrust liggen? Gestresst als ik al was heb ik even geen zin in dit soort gezeik. Ze moeten niet aan mijn computer komen, daar moet ik mee werken. Ik besluit dat InterTrust direct te deinstalleren. De deinstaller loopt vast. Geen reactie meer. Ik onderbreek hem via de Task Manager en herstart voor de zekerheid. Het is inmiddels 1 uur 's nachts. Na de herstart blijkt de deinstaller te zijn verdwenen en ik kan nog steeds niet online. Ik probeer het programma handmatig te verwijderen. Moet je natuurlijk nooit doen bij Windows. De schade wordt doorgaans alleen maar groter en deze nacht, uitgerekend deze nacht, is daarop geen uitzondering. Godverdomme. Ik moet door!

Ik verwijder kwaad ook de Daft Player en het bonusnummer dat alleen met die player af te spelen is, en installeer alles opnieuw. Maar om de installatie af te ronden moet dat InterTrust online kunnen. Ik probeer dit te omzeilen door met de Task Manager alle InterTrust executables te stoppen. Lukt niet. Access Denied. Arghhh! Tenslotte log ik met mijn analoge modempje in. Iets anders kan ik niet meer verzinnen. Anderhalf uur en diverse herstarts later is Daft Punk eindelijk verdwenen. Maar ik kan nog steeds niet online. Ik geef het op en ga naar bed. Op mijn wekker zie ik 4:00 nog voorbij komen.

De volgende ochtend. Ik sta op, zet mijn computer aan, klik op het Mxstream icoon en ben online. Alsof er niks gebeurd is. Ik zal het toch niet gedroomd hebben? Nee, want er staat nog iets in Windows Explorer wat dat InterTrust programma heeft achtergelaten. Iets waar ik verder geen last van heb. Ik start Napster, zoek op 'daft' en zie een mp3-versie van Ouverture tussen de resultaten staan. Klik. Krijg de pleuris maar met je Daft Player. Als dit een ouverture is voor wat komen gaat, dan koop ik liever een cd geloof ik.