Simone van Erp is directielid en business unit manager IT bij LSG en houdt zich bezig met het begeleiden van studenten en starters binnen de IT. Simone: "LSG doet tegenwoordig veel meer, maar is van oorsprong een stagebemiddelingsorganisatie. Wij vinden dat je tijdens vijf maanden stage veel kunt bereiken. Daarom werken wij samen met bedrijven om zinvolle stageopdrachten te verzorgen of dat nu het bouwen van een nieuwe app, opzetten van een netwerk, implementatie van CRM of iets anders is."

Generatie Y

Met negen jaar ervaring ziet Simone van dichtbij generatie Y de arbeidsmarkt betreden. Die generatie heeft eigen verwachtingen en eisen. Simone: "Ze zijn minder gericht op hiërarchie en gaan voor kennis delen: 'sharing is caring'. Ze willen iets doen dat groter is dan zijzelf, maar waarin hun bijdrage te zien is. De hang om iets te maken waar andere mensen profijt van hebben is heel groot. Ze zijn zelfstandig, leergierig en resultaatgericht."

Voor organisaties is het lastig om generatie Y aan te trekken en om ze na de stage vast te houden. Soms om voor de hand liggende redenen. Simone: "Er zijn nog steeds bedrijven die stagiaires bij binnenkomst hun mobiel laten inleveren; op het einde van de dag geven ze het toestel terug. Daar moet je dus echt mee stoppen. Dat is niet van deze tijd. Ik snap de angst voor afleiding en vertrouwelijkheid wel, maar op deze manier krijg je jongeren niet binnen en hou je ze zeker niet vast."

Autoritair management

Om zulke vergissingen te voorkomen, en om de begeleiding te optimaliseren, volgen managers die met LSG werken twee workshops. Simone: "Dat is verplicht. Een getalenteerde kandidaat wordt niet succesvol als wij hem zonder begeleiding bij een autoritaire manager neerzetten. In de managementworkshops denken managers inhoudelijk na over wat belangrijk is voor deze generatie en wat ze zelf belangrijk vinden. Die waarden bespreek je met elkaar. Dan krijg je niet alleen een goede instroom van talent, maar weet je ze ook vast te houden."

Motivatie

Om studenten en starters aan bedrijven te koppelen heeft LSG de TalentProof Scan bedacht. Deze scan berust op de theorieën van Daniel Pink die stelt dat motivatie niet uit beloning voortkomt, maar uit zelf keuzes kunnen maken, de kans om te leren, en de mogelijkheid om bij te dragen aan het grotere geheel. Simone: "Wij bevragen organisaties op drie pijlers: autonomie, meesterschap en zingeving. We brengen zo in kaart wat ze op die gebieden doen. Wordt er intern of extern getraind? Is er feedback onderling? Hoe wordt duidelijk gemaakt waar een programmeur aan bijdraagt? In hoeverre kan iemand flexibel of thuis werken? Zo stellen we een profiel samen dat verder gaat dan de standaard commerciële tekst op de bedrijfswebsite."

Wie leuk en uitdagend werk zoekt, doet er verstandig aan om verder te kijken dan het sollicitatiegesprek. Simone: "IT-bedrijven willen kandidaten zo graag binnen halen, dat ze niet altijd een compleet beeld geven, terwijl je dat wel nodig hebt om de juiste keuze te maken. Het is heel waardevol om een case te doen of een dagje mee te draaien. Dan krijg je veel beter mee hoe de werksituatie is. Om dat beeld verder uit te bouwen, koppelen wij nieuwe trainees aan mensen die twee jaar geleden zijn begonnen. Dat is heel veel waard."

Blijven ontwikkelen is essentieel

Binnen Nederland zijn de factoren autonomie en zingeving volgens de TalentProof Scan bij zowel kleine als middelgrote bedrijven redelijk goed ingericht, hoewel er ruimte voor verbetering blijft. Simone: "Op dit moment gaan twee van de drie bedrijven goed om met thuiswerken en flexibele werktijden. Dat zouden er - zeker in de IT-sector - drie van de drie moeten zijn. Arbeidsvoorwaarden zoals bonussen en auto's kennen ze nog redelijk vaak toe, maar voor meesterschap is meer ruimte nodig. Je moet je als programmeur blijven ontwikkelen. Dat vraagt om een organisatie die investeert in jouw ontwikkeling. Gebeurt dat niet, dan houdt het gewoon op. Dat beschadigt je carrière ernstig."

'Softe kant' ondersteunen helpt

Voor starters binnen de IT heeft Simone duidelijk advies. "Aan het einde van ieder traineeship vragen wij wat bepalend is geweest voor het succes. Dan komen zaken terug als 'die communicatieworkshop' of 'dat coaching-traject'. Op technisch vlak weten IT'ers Stack Overflow en collega developers wel te vinden, maar juist voor de 'softe kant' helpt ondersteuning enorm. Door die omgevingsfactoren vooraf te regelen zorg je voor een perfecte start van je carrière."

LSG heeft voor het komende jaar nog plekken voor het IT trainees. Benieuwd? Lees hier meer, en solliciteer direct! Dit artikel is stond stand gekomen in samenwerking met LSG (www.lsg.nl). Test of uw bedrijf klaar is voor generatie Y met de TalentProof Scan op www.lsg.nl/talentproof-scan.