De 'Friendfeed voor muziek', die informatie van zowel spelers als Winamp en iTunes als allerlei online muzieksites verzamelt, werd medio 2008 gepresenteerd. Eind 2008 werden de eerste test-accounts weggegeven, en nu gaat de site in zogeheten 'private beta'.

Twones houdt net als Last.fm bij waar je naar luistert. Met een browser add-on (Firefox en IE) aggregeert Twones daarnaast ook wat je het op het web speelt, van MySpace tot 3VOOR12. Op dit moment zijn er 20 sites/spelers waar Twones informatie vandaan haalt. Daarnaast verzamelt Twones op de eigen site allerlei informatie (concertdata, Wikipedia-lemma, Flickr-foto's) over artiesten. Ook is het mogelijk om in een Twones-player muziek van bijvoorbeeld YouTube te beluisteren.

Het web bijhouden

Tim Heineke, mede-oprichter van Twones, laat via de mail weten dat Twones binnenkort komt met een real-time music activity gadget, die ingebed kan worden op sites. Daarmee hoopt Twones nog meer muziekgedrag op het web te kunnen vastleggen. "Het is een soort van MyBlogLog voor muziek. Je komt op een site of blog met die gadget waar afspeelbare muziek staat. Wij herkennen je. Je kan inloggen met je OpenID en vanaf dat moment ben je connected aan die site en worden je plays meegenomen. Zo kunnen wij in potentie bijna alle audio op het web bijhouden. Dat is ons concept. Files worden minder relevant. Muziek gaat online."

Twones hoopt volgende maand officieel open te gaan voor het grote publiek. Tot die tijd kan je op uitnodiging lid worden. De code LAUNCH09 is beschikbaar gesteld om een account aan te maken.

Correctie: De invitecode is LAUNCH09, niet LAUNCH2009 zoals er eerder stond.