Boze dartfans roepen medestanders onder andere op om massaal naar SBS6 te bellen. "Als SBS6 zo doorgaat dan gaan er heel veel tv's van 10 hoog naar beneden", menen anderen op de site. De woede is ontstaan na het onderbreken van uitzendingen van de Bavaria World Darts Trophy, voor andere tv-programma's. Weliswaar werd de registratie op internet vervolgd, maar de website van SBS6 bezweek tot twee keer toe onder de massale aandacht.

Zowel op dinsdag- als op donderdagavond kregen tv-kijkers te horen dat ze de uitzending van een dartwedstrijd op internet verder konden volgen, omdat de tv-uitzending beëindigd moest worden om plaats te maken voor een ander programma.

Dinsdagavond lag de site ongeveer een kwartier plat, vanwege de grote belangstelling. SBS6 wist de schade relatief snel te herstellen door de kijkers naar andere servers om te leiden, en de dartfans konden de wedstrijd uitkijken. Donderdagavond waren de dartfans minder vergevingsgezind, niet alleen omdat het euvel een tweede keer optrad, maar ook omdat ze door de storing het einde van een spannende wedstrijd moesten missen.

"Dinsdag konden we de omleiding vrij snel inzetten, maar donderdag bleek ook dit niet toereikend te zijn door de duizenden kijkers.die tegelijkertijd wilden kijken", aldus SBS6-woordvoerder Erik Dekker. Volgens Dekker is de site donderdag 20 tot 30 minuten onbereikbaar geweest, waardoor de kijkers het einde niet live hebben kunnen zien op internet. Het slot was later op de avond wel te zien op televisie, in de dagelijkse samenvattting van het evenement.

Dilemma

Dekker heeft begrip voor de boosheid van de fans. "We begrijpen de reacties heel goed. Het is heel vervelend dat een tv-programma dat je aan het volgen bent, wordt onderbroken en dat de website waarop je verder kunt kijken je vervolgens ook nog even in de steek laat", aldus Dekker.

Toch denkt Dekker dat het probleem van programma's die onderbroken worden op televisie, moeilijk op te lossen is. "Het is een dilemma waarbij je het eigenlijk nooit goed kunt doen. Donderdagavond zenden we de serie House uit, waar een miljoen mensen naar kijken. Die zijn de volgende dag boos als we dat niet uitzenden. En als we het wel uitzenden, zijn de dartfans boos dat we de uitzending onderbreken."

Dekker heeft goede hoop dat er bij de resterende internetuitzendingen geen problemen meer zijn. "Wat we er wel van geleerd hebben is dat we de schattingen van het aantal mensen dat overstappen op de internetregistratie flink moeten verhogen en hier ook rekening mee moeten houden met de serverruimte die we reserveren."