Zeker bij zo'n zakelijk ingesteld iemand als Matroos Vos. Ik ben wel wat van hem gewend. Jaren ben ik meegegaan in de Reve gekte. Glas kopen waar hij een scheet in zou hebben gelaten. Dat werk. Eerste drukjes allemaal op een rij, gesigneerd. Je had er wat voor over.

Totdat Schafthuizen een mailing rondstuurde met daarin een aanbieding voor vier luxe wandtegels. Op iedere tegel, door de schrijver zelf gebakken op zijn Geheime Landgoed in Frankrijk, terwijl zijn lid terdege werd gekneed door een plaatselijke jongen met zeeverkenneroortjes, stond een fijn gedicht voor geile padvinders. Dat was voor mij een grens. Gerard Reve wijwater, het extra strong paarse Gerard Reve condoom met de tekst "Nader tot u" in het latex gedrukt, voor mij hoefde het even niet meer.

Nu Reve weer in het nieuws was zocht ik naar hem op het net. Armoe troef. Twee ooit door Reve zelf beschreven jeugdwerkers met kartonnen strottenhoofd knutselden een site in elkaar. Meer is er niet.

De Nieuwe Zakelijkheid van Joop kennende had ik een kekke site verwacht met bijvoorbeeld een jongenszwembroekje op de frontpage dat in flash naar beneden kan worden gestroopt waarna het menu tevoorschijn springt. Zoiets. Inhoud met liefde gemaakt, dat verwacht je. Een mooi lila scherm met daar alleen maar op "Dat Koninkrijk van U, weet U wel, wordt dat nog wat?""

Niets van dat alles. Schrijvers bestaan niet op het internet. In de Nederlandse schrijverskamer is het nog steeds 1925. Als je een boek hebt geschreven doe je je raam open en schreeuw je: KLAAR!!

Bijna geen enkele Nederlandse schrijver van belang heeft een fatsoenlijke site die qua stijl ook maar iets te maken heeft met zijn werk. Giphart, de schrijver die zo populair is omdat hij met zijn hand om zijn zak schrijft, bedient op een wat lullige site de hete jeugd van nu. Wil je weten of je buitenste schaamlippen meebewegen bij het copuleren, Giphart is je man!

Zwagerman, de bekende hoerenschrijver is niet te vinden. Lieve Joris, geen titel maar een schrijfsternaam, daar vind je een minuscuul zwart-wit fotootje van. Uit een rijdende auto genomen dus goed genoeg voor op het net.

Jan Wolkers kijkt je op schrijversnet aan met twee virtuele loodjes door zijn markante kop. Zit op Texel dus eigenlijk geen Nederlander. De uitgevers zitten enorm te slapen. Schrijven is blijkbaar nog steeds lijden en in wolken rook bij Zeeman aan tafel vertellen dat je "het verhaal alleen nog maar uit de lucht hoefde te grijpen, het was er al zeg maar en ik was het medium".

Alleen Mulisch heeft een echte grote mensen website. Fijne navigatie. De ontdekking van de hel. Myst met een verkeerd pilletje op. Dit is weer het andere uiterste. Horendol door gangen zwalken, machines aandrijven enzovoort. Alsof je in zijn pijp zit.

Het is het net niet allemaal.

Reve verdient iets moois. Oproep van Dijkshoorn. Kom op, welke geile jongen van de Boslaan schroeft die site in elkaar? Gerard verdient het. Domeinnamen waaruit gekozen kan worden zijn: In het blonde vossenhol, Reve Kom, Verder van Joop of een door Reve zelf verzonnen titel: www.dagjongenopjescootermetjekeihardetoeter.com.