De softwarereus zegt dat gebruikers bij normaal dagelijks gebruik niets zullen merken van de bugs in het besturingssysteem. Ook treedt er geen verlies op aan data.

Microsoft heeft een zogeheten Year 2000 Update op zijn website geplaatst, die gratis kan worden gedownload. Geregistreerde gebruikers krijgen een dezer dagen een e-mail waarin op de update wordt gewezen.

Eén van de bugs met de datum in Windows 98 kwam al eerder aan het licht (zie 2000 teveel voor 98). Als een computer wordt herstart in de seconde dat de interne klok een dag verder springt maakt Windows 98 een sprongetje terug of vooruit in de tijd.

Andere tijdproblemen doen zich voor in het regelpaneel Datum/Tijd, dat zich kan verslikken in 29 februari; het logbestand van DIALER.EXE (Telefoonkiezer), dat de verkeerde jaartallen toont; DOS XCOPY, dat geen jaaraanduidingen in twee cijfers accepteert tenzij tussen 80 en 99; de Java Virtual Machine (JVM) in Windows 98; Wallet (in Internet Explorer), die op hol slaat als een vervaldatum in het jaar 2000 wordt gegeven; en WordPad, dat de dubbele nul niet herkent als 2000.

Microsoft heeft de fouten ontdekt tijdens voortdurende proeven die ook na de introductie van Windows 98 zijn genomen. Dat er millenniumbugs zijn aangetroffen in het besturingssysteem wekt de verbazing van experts, omdat Microsoft Windows 98 juist aanprijst als 'gereed voor de eeuwwisseling'.