Cyber Monday is een marketingterm die door Ellen Davis en Scott Silverman (toevallig hooggeplaatste figuren in de retail sector) in het leven is geroepen om de koopdrift van consumenten nog verder uit te melken. Deze dag, die altijd na het Black Friday-weekend valt, wordt vooral gebruikt om de aandacht wat meer te vestigen op webshops die hun waar met gigantische kortingen aanbiedt waardoor het de online-versie is geworden van Black Friday.

In Nederland is die verdeling niet zo rigide en afgelopen vrijdag stuntten veel webshops al met prijzen. Toch zijn er genoeg webshops die andere, grotere of nieuwe kortingen hebben waardoor het toch de moeite waard is even een kijkje te nemen.

Hoewel veel mensen zich negatief uitlaten over deze "commerciële feestdagen", wordt er elk jaar steeds meer verkocht en doen er steeds meer winkels mee met deze hype. Aangezien ons hoofdkantoor in Amerika zit kunnen wij het eigenlijk niet laten niet mee te doen en daarom hebben wij, ook dit jaar, voor jou gezocht naar de mooiste relevante aanbiedingen voor de techfans onder ons.

Laat jij je meeslepen door de Black Friday en Cyber Monday-hype?
Ja, ik heb daadwerkelijk iets gekocht (waar ik eigenlijk niet naar op zoek was)
Ja, ik heb daadwerkelijk iets gekocht (waar ik toch al naar op zoek was)
Nee, die hype kan mij gestolen worden
Nee, maar ik heb wel even gespiekt bij de aanbiedingen
Poll-Maker

Nokia 6.1

Mocht je nog een mooie budgetphone zoeken die lang wordt ondersteund en niet al te duur is, dan zat je met de Nokia 6.1 al een tijdje goed. Deze smartphone werd al eerder door ons uitgeroepen tot een van de beste budget smartphones van 2018. Vandaag wordt er flink gestunt met de prijs van dit toestel waardoor je in plaats van ongeveer 300 euro nu slechts 199 euro betaalt.

Hp Sprocket

Je foto's afdrukken rechtstreeks van je mobiel is makkelijker dan je denkt. De HP Sprocket is een handige mobiel fotoprinter die je afbeeldingen afdrukt op Zink-papier, een kleurenprint-technologie voor digitale apparaten om in één keer kleurenprints te maken zonder daarvoor inkt nodig te hebben.

De Sprocket kwam als een van de betere mobiele printers die wij hadden getest en vandaag kan deze printer met een mooie Cyber Monday-korting worden aangeschaft voor 99 euro.

Liever de grote versie? De Sprocket Plus gaat nu weg voor 119 euro.

Zoek je nog papier voor deze printer?

Moto Z Play

Deze fantastische alleskunner heeft al een aantal jaar een flinke indruk op ons gemaakt. Samen met de Samsung Galaxy 8 en 9-series kwam de Moto Z Play als beste alleskunner uit de test en ook in de categorie "Beste Budget Phone" kwam deze topper als een van de beste naar voren. Deze semi-modulaire smartphone kan makkelijk worden uitgebreid waardoor deze voor veel mensen geschikt is. Of je nou een betere speaker, een betere camera, een projector en zelfs een heuse Polaroid instant fotocamera/printer, met de Moto Z Play kan dat allemaal.

Daar komt ook nog eens bij dat deze smartphone een zeer goede accu aan boord heeft waarmee je het meerdere dagen uit kan houden op één acculading. Vind je dat niet genoeg? Dan hang je simpelweg de batterypack aan je toestel. Kortom, voor elk wat wils.

Daarnaast heeft de Moto Z Play ook nog een koptelefoonaansluiting, ondersteuning voor twee simkaarten én een micro-SD-kaart.

Deze smartphone is normaal gesproken al niet duur, maar op Cyber Monday gaat er dus nog wat van de prijs af waardoor het toestel nu dus voor 188 euro van jou kan zijn.

Philips Hue

Het licht in je huis veranderen van kleur, dimmen of mee laten dansen met je muziek kost je vandaag een stuk minder dan normaal. We weten dat deze slimme lampen altijd al behoorlijk prijzig zijn geweest, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. Normaal gesproken moet je nog net geen 100 euro neertellen voor zo'n startersset en kortingen zie je nauwelijks.

Op deze Cyber Monday kan je de kleurenversie van de Philips Hue lamp startersset (White and Color Ambiance E27) nu vinden voor 79,99 euro.

Sony MDR-XB950N1 koptelefoon

Deze koptelefoon staat bekend om z'n goede bas, dus als je iemand bent die Drum 'n Bass, Trap, House, Hiphop of andere muziek met veel lage tonen luistert, dan is dit de koptelefoon voor jou. Het is een over-ear koptelefoon dus geluiden van buitenaf worden goed afgesloten en de active noise cancellation doet daar nog een schepje bovenop.

Deze koptelefoon kost je dankzij een mooie Cyber Monday-korting nu nog maar 99 euro.

Cyber weekenddeals

Sommige webshops begonnen vrijdag al met stunten en zijn daar het hele weekend mee doorgegaan. Cyber Monday is voor deze shops de laatste dag na een hele reeks dagen vol aanbiedingen. Wij hebben de shops die het hardst stunten nog even voor je op een rijtje gezet:

Banggood heeft duizenden producten in prijs verlaagd en geeft gebruikers zelfs de mogelijkheid om tegen elkaar op te bieden. Bovendien maken ze ook meteen van de gelegenheid gebruik om oude elektronica te dumpen waardoor je zo hier en daar zelfs een smartphone of slimme lamp voor enkele euro's op de kop kan tikken. De moeite waard dus om even te kijken.

DealeXtreme Biedt ook veel producten aan met 50 procent korting en heeft bovendien ook nog eens zogenaamde "flash deals" in de aanbieding waardoor je nog meer kan besparen. In sommige gevallen kan je zelfs nog eens 100 dollar extra korting krijgen.

Uiteraard kan AliExpress niet achterblijven en strooien ook zij met kortingen tot 50 procent (met uitschieters naar boven en beneden). Ja, dit zijn mooie tijden voor de consument.

Kijk ook vooral even naar Dit Black Friday-artikel, dit artikel en naar deze. Sommige van de aanbiedingen in die artikelen zijn nog steeds geldig.

Zoals je wellicht gemerkt hebt moet je niet te lang wachten. Sommige deal waren al uitverkocht voordat de dag voorbij was, op is op.

Bonus: Ralink USB Wifi-Dongle

Wij kregen op de valreep ook nog deze geweldige aanbieding binnen. Wil je je laptop voorzien van een snelle(re) Wifi-verbinding of je pc überhaupt uitbreiden met een Wifi-dongle? Dan kan je dat nu voor heel weinig geld voor elkaar krijgen. 2,04 euro om precies te zijn. Een koopje!