De carrièresite Glassdoor heeft onderzocht wat de beste bedrijven zijn in de Verenigde Staten om als stagiar aan de slag te gaan. De meeste ondernemingen die scheutig zijn met de maandelijkse vergoedingen zitten in San Francisco en in de tech-industrie, zo blijkt.

Van de 25 best betalende bedrijven zijn er 18 tech-gerelateerd uit en nabij Silicon Valley. Natuurlijk is de stagevergoeding niet het enige dat de jongeren trekt, zo merkt Forbes terecht op, ook de mogelijkheden om de verder te laten groeien telt.

Palantir nummer 1, Apple nummer 10

Het best betalende stage-adres is Palantir, een voor ons onbekend bedrijf dat software maakt voor het visualiseren en analyseren van data. Dan komt virtualisatiegigant VMware, gevolgd door de sociale netwerken Twitter, LinkedIn en Facebook. Allemaal geven ze een gemiddelde maandelijke vergoeding van meer dan 6000 dollar.

Microsoft en eBay komen ook boven de 6000 dollar uit, maar Google staat alweer negende met nog net geen 6000 dollar aan stagevergoeding. Apple staat tiende met 5.723 dollar per maand.

Naschrift: Nummer 1 Palantir is natuurlijk de veelbesproken data-analysespecialist die de NSA, CIA, FBI en andere inlichtingene n opsporingsdiensten van de meest hight tec spullen voorziet. Zie hier een mooi diepte-artikel van Forbes.