De revolutionaire zakconsole – die woensdag in Japan werd geïntroduceerd - wordt bij de introductie vergezeld door acht games, waarvan er vijf door externe ontwikkelaars zijn gemaakt. Rond Kerstmis moeten er al zo'n veertig titels verkrijgbaar zijn. Meer dan 100 miljoen Game Boys zijn er al verkocht sinds de introductie in 1989 en het spreekt voor zich dat de nieuwe handheld wat Nintendo betreft even succesvol mag worden. Aan de prestaties van de GBA zal het niet liggen, want het apparaat garandeert spelvermaak met de kwaliteit van de thuisconsole. De volgende specificaties staan daarvoor garant:

· Een ingebouwde 32-bit processor zorgt voor beter geluid en betere graphics.
· Er kunnen 32.000 kleuren gelijktijdig op het scherm verschijnen
· Een breed kleurenscherm dat 50% groter is dan de Game Boy Color
· Een hogere beeldresolutie zorgt voor een veel scherper beeld.
· Twee nieuwe linker- en rechterknoppen aan de bovenkant zorgen voor een meer gevarieerde gameplay.
· Multiplayer-mogelijkheden. Vier spelers kunnen hun GBA aan elkaar koppelen, bij sommige spellen kunnen er zelfs vier spelers hetzelfde spel spelen met slechts één spelcassette.
· In principe zijn alle bestaande Game Boy spellen compatible met de Game Boy Advance.
· De Game Boy Advance kan als controller worden gebruikt voor GameCube, die in de lente van 2002 in Europa zal worden geïntroduceerd. Acht games verschijnen tegelijk met de Game Boy Advance, waarvan er drie door Nintendo zelf zijn gemaakt. Het gaat om Super Mario Advance, de puzzelgame Kuru Kuru Kururin en de futuristische racegame F-Zero: MAXIMUM VELOCITY. Externe licentiehouders zorgen voor de andere vijf spellen: Rayman Advance (Ubisoft), Tony Hawk's Pro Skater 2 (Activision), Ready 2 Rumble: Round 2 (Midway), GT Championship (Kemco) en Tweety and The Magic Jewels (Kemco). Rond Kerstmis moet de gamescatalogus van de GBA zijn uitgebreid tot veertig titels. De Game Boy Advance is vanaf 22 juni bij ons in drie kleuren verkrijgbaar: paars, lichtblauw en wit. De zakcomputer gaat tussen de 120 en 130 Euro kosten (ongeveer 275 gulden), terwijl je voor de games van Nintendo zelf 45 tot 50 Euro moet neerleggen.