Daar starten Bill Hewlett en Dave Packard in 1938 hun eigen bedrijf. Bill slaapt in de schuur en Dave huurt de benedenverdieping van het huis samen met zijn vrouw. In de garage sleutelen ze allerhande apparaten in elkaar, een businessmodel voor het bedrijf dat we nu kennen als techgigant HP hebben de heren niet echt.

De klapper komt met de 'audio oscillator' een apparaat om geluidsterktes mee te meten. Disney koopt er vijf voor ongeveer 70 dollar per stuk om een nieuw geluidssysteem in te stellen voor bioscopen waar de film Fantasia vertoond wordt. Met de oscillator van Hewlett Packard kunnen de luidsprekers in het theater zo afgesteld worden om een vroeg Dolby Surround Sound-effect te bereiken.

Siclicon Valley geboren

Het verschil tussen de oscillator van Hewlett Packard en de concurrentie is het traploos verstelbare meetinstrument. Daardoor kan er veel nauwkeuriger gemeten worden. Bijkomend voordeel is dat de apparaten van de competitie voor ongeveer 300 dollar over de toonbank gaan.

De garage waar het allemaal begon staat er nog steeds en is inmiddels gekocht door HP. In 1989 wordt de plek de 'Geboorteplaats van Silicon Valley' gedoopt. Jaarlijks komen er duizenden toeristen langs bij de garage. HP geeft geen rondleidingen voor het publiek. Maar Webwereld mocht even binnen kijken.