…Justin van Heerde van IC&S. Hiermee geeft de jury een duidelijke waardering aan architecten die durven te experimenteren met nieuwe infrastructuren. Van Heerde is 28 jaar en is de lead architect van JitScale, een innovatief cloud managment platform waarmee praktisch in real time kan worden op- of neergeschaald. Desgewenst kan ook met JitScale binnen twee minuten worden gewisseld van cloudleverancier.

Gericht op de toekomst

De jury, bestaande uit Michael Widjaja (Accenture), Remi Caron (SDN) en Ruben Spruijt (PQR) prijst de kwaliteiten van Van Heerde om de technologische aspecten te verenigen met de business case van de klant. De winnaar duikt niet alleen technisch de diepte in, maar blijft ook kijken in de breedte en in de toekomst, vindt de jury.

Uit het juryrapport: "Een goede architect staat ook niet stil met zijn kennis en kijkt juist opzij en in de toekomst. Justin van Heerde laat dat zien met zijn lead architect rol in de ontwikkeling van een cloud management platform dat gebaseerd is op open source. Hij volgt de relevantie van nieuwe technologieën en waardeert de mogelijkheden en potenties. […] Daarmee heeft hij een framework gerealiseerd waarmee hij andere architecten kan helpen."

In de prijzenkast

Van Heerde heeft de Oorkonde 'Webwereld IT-architect van 2009' en zijn twee prijzen, een Sony Vaio laptop en een maand Vodafone Mobiel Internetpakket, inmiddels - met een brede glimlach - in ontvangst genomen.

Van Heerde: "Ik voel een stuk trots en erkenning voor de twee jaar dat ik nu bezig ben met JitScale. Het is mooi dat de jury waardering heeft voor een cloud platform en een nieuwe generatie architecten die stappen neemt in de infrastructuur van de toekomst."

JitScale is het paradepaardje van IC&S, een bedrijf uit Nieuwegein gespecialiseerd in bedrijfskritische internetinfrastructuur. IC&S is momenteel bezig om JitScale ook in de Verenigde Staten in de markt te zetten.