Dat onthult Gary Illyes, Webmaster Trends Analyst van Google. Tijdens een sessie omtrent Google's 'HTTPS everywhere'-campagne laat Illyes terloops weten aan SEO-site Search Engine Land dat 'Google' zelf nog altijd op één staat. De vraag waar al die mensen vervolgens dan op klikken, kon de analist zo snel niet beantwoorden, maar dat antwoord weten wij al lang.

Gemak dient de mens

Wat hem ook opvalt is dat veel mensen de zoekmachine gebruiken om loginpagina's te vinden van populaire websites zoals Facebook. Google's slimme algoritme biedt immers soelaas bij alles wat je zoekt, dus waarom moeilijk doen en zelf nog ergens .com of .nl achter zetten.

Google zelf doet ondertussen zijn best om een veiliger internet te ontsluiten. Het zoekalmachtige bedrijf wil dat HTTPS-encryptie als default op het web geldt en paste hiervoor zijn algoritme aan. Google gebruikt zijn macht om websites die hoog willen blijven eindigen in de zoekresultaten, te dwingen tot de gewenste standaard. Ook trage (Google-)sites krijgen strafpunten.