De Consumer Electronic Show in Las Vegas wordt door producenten traditioneel gebruikt om hun nieuwste en soms merkwaardigste gadgets aan het publiek en de retail te laten zien. Een selectie van opvallende gadgets.

Draadloos opladen

Met de Powermat is het mogelijk om draadloos apparatuur op te laden, zonder dat hiervoor aparte laders nodig zijn. Op de Powermat kan bijvoorbeeld een mobiele telefoon of mp3-speler gelegd worden. Voor grotere apparaten is een adapter beschikbaar. Door magnetische inductie laadt het apparaat op. De enige kabel is die van de Powermat naar het stopcontact.

PowerBeam maakt het nog een stuk bonter met draadloze energie. Een basisstation stuurt onzichtbaar laserlicht de kamer door, dat middels receptoren, een soort 'zonnepaneeltjes', op de apparatuur wordt omgezet in elektriciteit. Onder andere lampen en speakers kunnen volgens het bedrijf al werken met de PowerBeam. Hoeveel energie er in het hele proces verloren gaat maakt de fabrikant niet bekend.

Bluetooth zonnebril

Voor in de zomer heeft Motorola nu de Bluetooth zonnebril. Deze gadget ziet er op het eerste gezicht uit als een normale zonnebril. Het ingebouwde oortje en de Bluetooth ontvanger zorgen ervoor dat er gebeld kan worden. Te koop vanaf 250 dollar.

Telefoonhorloge

Met de vorige maand al aangekondigde Wrist Phone van LG is de telefoon gekrompen tot het formaat van een horloge. Het apparaat heeft een touch screen van 3,5 centimeter en is 1,3 centimeter dik. Hij kan tot een maximum snelheid van 7.2 Mbit per seconde het HSDPA netwerk op.

Notebook met uitschuifbaar scherm

Een kleine notebook is handig, maar het scherm is kleiner dan bij een normale computer. Om notebook gebruikers de ervaring te geven achter een groot scherm te zitten, heeft Lenovo nu een laptop met uitschuifbaar scherm. Hierdoor komt er naast het 17 inch scherm nog eens 10,6 inch aan extra beeldruimte tevoorschijn. De prijzen liggen rond de 3.500 dollar.

Balletje hooghouden

Speelgoedfabrikant Mattel liet op de CES zien dat het mogelijk is om door er alleen aan te denken een bal hoog te houden. De band die bij de 'Mindflex' geleverd wordt, moet om het hoofd gedaan worden. Het apparaat 'leest' de gedachten: des te meer concentratie, hoe hoger de bal stijgt. De richtprijs is 80 dollar.