De Persgroep overweegt om samen met 'financiële partners' een bod te doen op BASE, de Belgische mobiele dochter van KPN die in de etalage staat. Dat meldt De Tijd. De Persgroep is eigenaar van een aantal tv-zenders en kranten, waaronder ook Nederlandse zoals AD, Volkskrant en Trouw.

Meer kapers op de kust

Met de overname zou de Persgroep zijn digitale en mobiele toekomst willen zekerstellen. Dat is eveneens een defensieve beweging, omdat kabelaar Telenet ook interesse heeft in BASE. En Telenet heeft ruzie met de Persgroep over auteursrechten, meldt de krant.

Er zouden nog meer kapers op de kust zijn, waaronder verschillende investeringsvehikels als Blackstone, KKR, Cinven (zit ook in Ziggo), Providence en Bain (bekend van Mitt Romney).

Coup van America Movil

KPN lijkt de verkoop dus door te zetten, ondanks dat zijn kersverse grootaandeelhouder America Movil in zoveel mogelijk Europese landen actief wil zijn. KPN's poging om ook zijn Duitse dochter E-Plus te verkopen aan Telefonica strandde recentelijk. KPN wil naar verluidt zo'n 1,8 miljard euro voor BASE.