Nog de afgelopen zomer prees Microsoft in advertenties de millenniumbestendigheid van MS Mail aan in een duidelijke verwijzing naar de problemen waarmee concurrent Lotus cc:Mail kampte: "Het is 1900 – weet u waar uw berichten zijn?"

Dat het drie jaar oude MS Mail onder het mes moet betekent dat gebruikers van de voorganger van MS Exchange zich aan hetzelfde karwei moeten zetten als de klanten van Lotus die vast hebben gehouden aan cc:Mail in plaats van te kiezen voor een upgrade naar Notes.

Lotus echter beet meer dan een jaar terug al door de zure appel heen, toen het bedrijf bekendmaakte dat alleen versie 6.0 en later van cc:Mail bestand waren tegen de eeuwwisseling. Ook zei Lotus dat versie 6.0 de laatste grote upgrade zou zijn voor zijn verouderde mailprogramma.

Eric Arnum, samensteller van een nieuwsbrief over elektronische post, vindt dat Microsoft heeft verzuimd zijn gebruikers vroegtijdig in te lichten. Ze hebben nu nog een klein jaar: dat is op het nippertje, aldus Arnum.

De patches voor MS Mail 3.5, MS Mail 3.5 Client, MS Mail 4.21, Remote Client 3.2 en MS Mail Gateway 4.0 staan sinds november op de website van Microsoft, maar Redmond is pas tegen het eind van het jaar aan de bel gaan hangen. Eerdere versies worden voor millenniumproblemen niet meer gerepareerd.

Een andere optie om zeker te weten dat het berichtenverkeer vanaf 1 januari volgend jaar probleemloos verloopt is alsnog de overstap naar MS Exchange Server 5.5, aldus Microsoft.