Het is een complete chaos met ICT in Amsterdam en daarom wordt de wil van de gemeenteraad maar genegeerd. Dat vertelt de Dienst ICT niet vrijwillig, maar daarvoor moeten raadsleden Wob-verzoeken indienen. Na die opmerkelijke vorm van van de Raad informeren blijkt opeens de motie van GroenLinks te worden genegeerd. Er zijn namelijk 10.000-15.000 applicaties in gebruiken. Hoeveel? Precies weten ze dat niet. Vreemd, want Brenno wobte die applicatielijst een jaar geleden zonder problemen los.

Verder spreken we natuurlijk over Tele2, die nu toch in onderhandeling is met UPC en Ziggo. Ze willen kosten wat kost toch analoge televisie via de kabel bieden. Daarnaast is er weer een nieuw sociaal netwerk, namelijk Ping. Het netwerk van Apple dat via iTunes moet gaan werken. Verder natuurlijk ook nog voldoende overig nieuws en spreken we natuurlijk ook over mijn verloren rechtszaak tegen de VNG.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.

Bij wijze van proef wordt de podcast ook een onderdeel van het streaming radiostation Dance Radio 1.