Op IT Innovation Day in Amersfoort is de wedstrijd officieel afgetrapt, nadat wijzelf uiteraard de primeur begin deze maand al konden brengen. Toen werd al duidelijk dat zowel (ICT-)bedrijven als individuele genieën (op zolderkamers) mogen meedoen aan de Smart Mobility Challenge 2014, waarvoor alle details intussen online staan.

Mocht je nu nog meer willen weten over de challenge, download dan vooral ook de briefing over doel en opzet of kom gewoon naar de informatiemiddag op vrijdag 10 oktober in Utrecht, waarvoor aanmelding gratis is.

Het doel is om uiteindelijk met behulp van open data - eventueel in combinatie met commerciële data - zelf een vernieuwende mobiliteitsdienst te verzinnen. Dit moet de grote problemen met het verkeer in Midden-Nederland (en dus ook daarbuiten!) serieus verminderen. Maar het kan ook een briljant idee zijn om reisinformatiediensten comfortabeler of efficiënter te maken.

De lancering op IT Innovation Day:

100.000 euro winnen

De wedstrijd is een initiatief van Economic Board Utrecht, een samenwerkingsverband van het Utrechtse bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Het beschikbare budget, welgeteld 100.000 euro, is beschikbaar gemaakt via het programma Beter Benutten en kan naar één maar ook naar meerdere ideeën gaan. Alle data is nu beschikbaar via het Smart Mobility-platform.

De deadline voor het digitaal indienen van voorstellen is woensdag 12 november 2014 om 17.00 uur. Vervolgens bepaalt een publieksjury van Webwereld-lezers en een vakjury welke concept begin 2015 gerealiseerd gaat worden.

Lees meer: Utrecht gaat digitaal de files te lijf Smart Mobility Challenge 2014