Nieuwe schijven voor EMC Symmetrix DMX-4

Storagereus EMC heeft nieuwe flashschijven uitgebracht voor zijn high-end Symmetrix DMX-4 opslagsystemen. Het is een typisch geval van 'groter en sneller'. Het zijn twee Enterprise-modellen met capaciteiten respectievelijk 200 GB en 400 GB. De nieuwe schijven vormen volgens EMC een alternatief voor gewone, op Fibre Channel-aangesloten HD's voor Tier 0-applicaties, oftewel programmatuur dat direct beschikbaar moet zijn. Later dit jaar zullen dezelfde SSD-schijven ook beschikbaar komen voor de Clariion (middenmarkt) en Celerra (unified storage).

Norton Utilities

Goed, het is niet geheel zakelijke markt, maar het roept wel nostalgie op. Norton Utilities is sinds afgelopen week terug in Nederland. Symantec probeert de toolset na vele jaren toch opnieuw te brengen met Norton Utilities 14. In het buitenland (lees: VS) was het al anderhalve maand verkrijgbaar, en nu dus ook hier. Voor 40 euro krijg je alles dat je van de set kunt verwachten, waaronder een registry cleaner, prestatiestest, disk cleaner en een start-up manager. Vooruit, er zijn vandaag de dag vele gratis alternatieven voorhanden, maar toch het vermelden waard.

VKernel SnapshotMyVM

VKernel is nog niet zo heel lang bezig, maar heeft ondertussen een aardig portfolio opgebouwd. De leverancier van kleine, dikwijls gratis VMware-virtualisatietooltjes heeft deze keer SnapshotMyVM uitgebracht. Ze hebben het bij VKernel simpel gehouden, zo lezen we op de site; SnapshotMyVM brengt je VMware ESX-omgeving in kaart, toont configuratie en andere gegevens, en bespaart je simpelweg heel veel tijd.

HP SWFScan

Voor ontwikkelaars heeft HP een gratis webtooltje uitgebracht om code in flashapplicaties op de sporen. SWFScan decompileert een applicatie, waarna verschillende statistische analyses over het geheel heen worden gegooid. Daarmee, zo claimt HP, komen lekken bloot te liggen die gecompileerd moeilijk op de sporen zijn. Eventuele problemen of twijfelgevallen worden door het tooltje gemarkeerd.

Force10 ExaScale E-Series Switch/Router Routerbouwer Force10 heeft zijn nieuwe ExaScale switch/routercombinatie uitgebracht voor grote en grotendeels gevirtualiseerde datacentra. Het 10 Gb ethernetapparaat is gebaseerd op de Virtualization Framework, het beheerplatform dat Force10 twee maanden geleden losliet. Per slot ondersteunt de ExaScale E-Series 100 Gb per seconde aan direct inzetbare data. Het alternatief voor de Nexus van Cisco is volgens de maker ook keurig naar open standaarden ontworpen, zodat het inzetbaar is in elke omgeving. Zoals alle switches is ook deze niet bedoeld voor kleine bedrijven: Force10 hanteert een wereldwijde adviesprijs van 89.000 dollar. Bron: Techworld