Twee maanden lang hebben systeembeheerders uit het hele land gestreden om Techworld Sysadmin van 2009 te worden. Eerst moesten ze genomineerd worden, daarna moesten ze door een voorronde heen. In de finale lagen ze erg dicht bij elkaar. Het liep uit op een nek-aan-nekrace tussen John Eijgensteijn en Thierry Vos.

De volledige einduitslag ziet er als volgt uit:

1. John Eijgensteijn: 26 punten

2. Thierry Vos: 25 punten

3. Daan Lieshout: 20 punten

4. Corne van de Ven: 17 punten

5. Jan-Willem Chen en Jeroen Huurman: 12 punten

6. Gerard van de Lagemaat: 10 punten

7. Eddy Vercauteren: 9 punten

8. Beert Bierma: 7 punten

9. Ron Beugeling: 0 punten

De wedstrijd

Er waren 285 deelnemers aan de wedstrijd. Al die deelnemers hebben een vragenlijst met inhoudelijke vragen gekregen. Daarvan hebben 160 mensen de lijst ingevuld. De tien finalisten hadden de meeste antwoorden goed.

Vervolgens zijn de tien finalisten aan de tand gevoeld over hun netwerk en hun gebruikers. Deze interviews zijn ter beschikking gesteld aan de twee juryleden. Helaas heeft Ron Beugeling niet gereageerd, dus die heeft niet echt aan de finale meegedaan.

De jury

De jury bestond uit Sander van der Meijs van Techworld, Alex Warmerdam van NGN en Menno Knol van Compu’Train

Zij hebben ieder een volgorde samengesteld:

De volgorde van Alex Warmerdam

Alex Warmerdam van de NGN heeft de kandidaten als volgt gerangschikt:

Daan Lieshout: 10 punten

John Eijgensteijn: 8 punten

Thierry Vos: 7 punten

Corne van de Ven: 6 punten

Gerard van de Lagemaat: 5 punten

Jan-Willem Chen: 4 punten

Beert Bierma: 3 punten

Eddy Vercauteren: 2 punten

Jeroen Huurman: 1 punt

Alex Warmerdam over zijn drie topsysadmins: "Mijn motivatie zit hem vooral in veelzijdigheid van de eerste 3 mensen en de kunde om juist niet te automatiseren om te automatiseren maar een goede IT omgeving op te zetten zoals het in mijn optiek hoort. Door goede keuzes te maken en dus met de meest effectieve middelen IT maximaal te laten presteren (best of all worlds practise).

Het is immers geen kunst om bij 200 werkplekken 20 servers te hebben en dan tevreden gebruikers te houden. Het is veel kundiger en innovatiever om voor 400 gebruikers maar 4 server te hoeven gebruiken, de boel stabiel te hebben en alle wensen van de organisatie uitgevoerd te hebben.

Ik heb Daan Lieshout bovenaan verkozen om z'n veelzijdigheid (in kennis en kunde) en om z'n kennisoverdracht. In mijn optiek steek hij daarmee boven de andere uit."

De volgorde van Menno Knol

Menno Knol van Compu'Train heeft de kandidaten in deze volgorde gezet:

Thierry Vos: 10 punten

John Eijgensteijn: 8 punten

Corne van de Ven: 7 punten

Jeroen Huurman: 6 punten

Eddy Vercauteren: 5 punten

Daan Lieshout: 4 punten

Beert Bierma: 3 punten

Gerard van de Lagemaat: 2 punten

Jan-Willem Chen: 1 punt

Menno Knol over Thierry Vos: "Thierry staat bij mij op nummer 1 omdat in zijn interview en zijn referentie duidelijk naar voren komt wat kennis van een sysadmin kan doen voor een organisatie. In zijn verhaal zie je duidelijk de groei die hij en de organisatie waarvoor hij werkt doormaakt. Thierry kan heel concreet aangeven wat het startpunt was, welke verbeteringen zijn aangebracht en wat het heeft opgeleverd. Hij heeft volledig transparant waar zijn organisatie staat wat de zwakheden zijn en waar ze naar toe willen. Zulk inzicht en zo'n transparantie worden steeds belangrijker voor de systeembeheerder van de toekomst. Met de sociale vaardigheden lijkt het bovendien ook wel goed te zitten. Tot slot zie ik het als een erg positief punt dat er veel nieuwe technologie wordt geadopteerd in netwerk van Blinck, waarbij er tegelijkertijd zo goed mogelijk wordt omgegaan met 'erfenisjes' uit het verleden. Dit onderbouwt zijn verhaal waarin doorklinkt dat hij continu op zoek is naar verbetering van zichzelf en voor de organisatie."

De volgorde van Sander van der Meijs

Sander van der Meijs heeft alleen naar de referenties gekeken. De referentie van John Eijgensteijn stak er hier met kop en schouders bovenuit.

John Eijgensteijn: 10 punten

Thierry Vos: 8 punten

Jan-Willem Chen: 7 punten

Daan Lieshout: 6 punten

Jeroen Huurman: 5 punten

Corne van de Ven: 4 punten

Gerard van de Lagemaat: 3 punten

Eddy Vercauteren: 2 punten

Beert Bierma : 1 punt

Bron: Techworld