Woorvoerder Bob Goulooze van Currence, de organisatie verantwoordelijk voor het elektronische betalingsverkeer, bevestigt berichtgeving hierover van het ANP. Currence-directeur Piet Mallekoote heeft tijdens het jaarcongres bekend gemaakt dat de deadline niet wordt gehaald.

'Geen ramp'

Eind deze maand verloopt 88 procent van de pin-betalingen via het nieuwe pinnen. Eind dit jaar is dat meer dan 95 procent. Op zich geen ramp, zegt Goulooze: "Er wordt altijd rekening gehouden met achterblijvers, dat hou je toch. Als je geen deadline stelt dan weet je zeker dat het niet gebeurt."

De problemen liggen op dit moment voornamelijk bij onbemande betaalautomaten van benzinestations en parkeergarages. Het gaat om grote ketens die de tijd nodig hebben om de apparaten aan te passen. "Sommige bedrijven hebben aan 10 maanden niet genoeg", aldus Goulooze.

Nieuwe deadline

Naast het overstapwerk kan er ook een andere financiële reden meespelen. De bedrijven die nog niet zijn overgestapt van betalen met de strip naar betalen met een chip werken met terminals die mogelijk nog niet zijn afgeschreven.

Goulooze wijst erop dat Currence niet de indruk heeft dat de achterlopende bedrijven onwillig zijn. Er wordt extra tijd gegeven om de migratie alsnog af te ronden. Dat moet gebeuren vóór 1 april 2012.