Jennifer Davis, woordvoerster bij Dell heeft laten weten dat een aantal Vostro-laptops van het type 1310 en 1510 zijn voorzien van een toetsenbord met een extra toets. Deze toets, de back slash, is geplaatst tussen de linker shift-toets en de letter Z. Blind typen op de toetsenborden is daarom onmogelijk.

Davis kon niet zeggen hoeveel laptops precies zijn voorzien van het verkeerd geconfigureerde toetsenbord, meldt ComputerWorld.

Dell zal de modellen voorzien van een nieuw toetsenbord en de Bios upgraden.

Wereldwijde levering vertraagd

Dell begon op 15 april met het leveren van de nieuwe Vostro-serie in Europa en liet destijds weten op 6 mei te willen beginnen met de wereldwijde levering. De volledige voorraad moet nu worden gevangen, waardoor de wereldwijde uitrol van de nieuwe serie vertraging oploopt.

Productiefout

Jake Gordon is één van de personen die een Vostro 1310 laptop met foutief geconfigureerd toetsenbord heeft gekocht. In een bericht op Flickr vertelt hij wat er precies mis is aan het toetsenbord: " De letter Z hoort tussen de letters A en S te zitten… kijk maar naar een willekeurig ander toetsenbord. Dit probleem is niet specifiek voor Engelse toetsenborden, maar gewoon een gigantische fout."

Ongleukkige timing

De timing van de blunder is erg ongelukkig, omdat Dell juist met deze serie een flinke slag op de laptop-markt wil slaan. Volgens Jim McGregor, analist bij onderzoeksbedrijf In-Stat zal de fout dan ook grote gevolgen hebben: "Dit gaat Dell zeker merken, omdat het geen goed teken van hun kwaliteitsgarantie is. Het grootste probleem is dat niemand het heeft opgemerkt terwijl het probleem duidelijk aanwezig is. Het imago van Dell loopt hiermee een flinke deuk op."

Drukte op de laptopmarkt

Dell wil met de nieuwe Vostro-lijn zijn laptop-portfolio verder uitbreiden, om daarmee extra marktaandeel van HP af te snoepen.

Dell zit HP al maanden op de hielen. McGregor laat echter weten dat HP een zeer stevige positie bovenaan de lijst inneemt. Hoewel Dell aan een flinke opmars bezig is, heeft het ook de adem in de nek van Acer, en Lenovo, twee bedrijven die ook hard met hun laptopportfolio aan de weg timmeren.