In oktober 2005 en februari van dit jaar hebben Dell en Sony al met elkaar gesproken over de accu's die oververhit kunnen raken en daardoor in brand kunnen vliegen, erkent Rick Clancy van Sony Electronics. Naar aanleiding van zes incidenten in de Verenigde Staten riep Dell vorige week wereldwijd 4,1 miljoen laptop-accu's terug.

De accu's zijn gemaakt door Sony Energy Tech en zijn ook gebruikt in onder meer Vaio-notebooks van Sony. Naar nu blijkt wisten Dell en Sony in oktober vorig jaar al dat er fouten waren ontdekt in de accu's.

Na de gesprekken besloot Sony de accu's aan te passen. De bedrijven zagen toen geen aanleiding om alle mogelijk defecte accu's terug te roepen omdat het niet duidelijk was of ze gevaar konden opleveren, aldus Clancy.

"We hebben tot voor kort niets gehoord over incidenten. We kregen de berichten, maar wisten niet onder welke omstandigheden de incidenten plaatsvonden."

Een woordvoerster van Dell wil niet reageren op de gesprekken met Sony van vorig jaar en begin dit jaar. "We hebben er vertrouwen in dat door de wijzigingen van Sony dit probleem is verholpen. We concentreren ons nu op het voorkomen van meer incidenten", aldus Dell.