Het zogeheten 'semirugged' Latitude ATG D620 notebook is het 'all-terrain'-type onder de laptops. Dell wil met dit apparaat de concurrentie aangaan met soortgelijke producten van Panasonic en Hewlett-Packard. De draagbare pc's moeten vooral geschikt zijn voor het gebruik op bouwterreinen en het gebruik door militairen, politiepersoneel, ambulancemedewerkers en brandweerlieden.

De Latitude ATG D620 beschikt over schokbestendige harde schijf van 80 GB dat omringd wordt door een rubberlaag. Hierdoor behoudt de computer zijn data als het een keer op de grond valt. Verder zit er een toetsenbord op waarop gemorst kan worden, zijn poorten afgesloten tegen rommel van buitenaf en is de computer voorzien van een 14,1-inch lcd-beeldscherm en een Core 2 Duo Intel-processor.

Bovendien wordt het notebook geleverd met diverse reserveonderdelen. De Latitude ATG D620 wordt in de Verenigde Staten verkocht voor 2500 dollar. In landen buiten de Verenigde Staten zal het schokbestendige notebook binnenkort verkrijgbaar zijn.