Tijdens de door The Wall Street Journal georganiseerde D: All Things Digital (D6) conferentie deze week, werd Dell CEO Michael Dell door redacteur Brian Lam van Gizmodo 'betrapt' met een ultrakleine rode laptop onder z'n arm. Toen Lam aan Dell vroeg wat hij precies bij zich droeg, liet Dell weten dat het ging om nieuwe ultraportable laptop.

De Dell topman bevestigde hiermee een reeks speculaties over de plannen van Dell om zich te mengen in de markt voor ultraportable laptops, meldt ComputerWorld.

Concurrent voor Mini-Note

Op de foto's is een superkleine laptop te zien, die het op lijkt te moeten nemen tegen de Mini-Note 2133 van HP. De laptop is voorzien van stijlvol ontwerp met een glanzend rode bovenkant, en voor de rest zwarte en zilveren kleuren. Het ziet ernaar uit dat de laptop voorzien is van een 9 inch scherm, met ingebouwde camera. Een naam is nog niet vrijgegeven, maar de bestandsnamen van de afbeeldingen doen vermoeden dat de laptop de naam Mini Inspiron zal dragen.

Geen specs

Kort na het bericht op de website van Gizmodo, onthulde Dell haar eigen foto's op de blog van het bedrijf, inclusief schouderklopje voor Lam: "Petje af voor Brian Lam van Gizmodo, die Michael heeft betrapt met iets dat onze Ideastorm contributors wel zullen herkennen!"

Het bedrijf wil naast de foto's verder niets loslaten over de nieuwe laptop, maar laat wel weten dat er op korte termijn nieuwe informatie zal worden vrijgegeven. Dit doet vermoeden dat de laptop zal draaien op de Diamondville-versie van Intel's Atom processor, de chip die speciaal is ontwikkeld voor goedkope, kleine laptops.

Diamondville chip?

Diamondville zal volgende week worden geïntroduceerd tijdens de Computex conventie. Het is overigens allerminst zeker dat de laptop zal draaien op Diamondville, andere chips van Intel en processors van Via Technologies Inc behoren ook nog tot de mogelijkheden.