De Vostro-productlijn bestaat uit vier notebooks die verkrijgbaar zijn voor prijzen vanaf 399. De duurste laptop begint bij 629 euro. Op het goedkoopste model (Vostro 1000) na, zijn alle notebooks voorzien van ingebouwde 802.11n wifi-mogelijkheden. Ook kunnen modules voor mobiel breedband internet van Vodafone worden ingebouwd. Alle Vostro-notebooks zijn voorzien van Intel-chips en Windows Vista, of indien gewenst XP.

De twee desktops die zijn verschenen, zijn de Dell Vostro 200 mini-tower en de slim-tower. Beide pc's zijn verkrijgbaar vanaf 249 euro, bevatten ook Intel-processoren, een Windows-besturingsysteem en kunnen verder naar wens worden samengesteld.

Merk

"We presenteren niet zomaar een nieuw product, maar een technologiemerk", verkondigde Charlie Tebbs, brand manager Home & Small Business bij Dell, bij de lancering in Londen.

De kleinzakelijke pc's worden geleverd met één jaar garantie. Het Dell Support Center gaat ondernemers bovendien helpen bij installeren van pc's of randapparatuur. "Mensen hebben vooral vlak na hun aankoop de meeste behoefte aan ondersteuning", aldus Tebbs.

Dell verkoopt tevens aanvullende diensten bij de pc's. Zo wordt de mogelijkheid voor online backup geboden voor het geval data verloren raakt door een virus of een menselijke fout. Ondernemers kunnen 10 tot 30 GB aan backupruimte per pc inkopen. In Engeland kost die dienst 19 tot 38 pond (circa 28 tot 56 euro) per jaar per pc. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Ook wordt een online onderhouds- en reparatiedienst tegen meerprijs aangeboden. Verder biedt de computerfabrikant nog enkele aanvullende diensten gratis aan.

Ideastorm

Bij het ontwikkelen van de Vostro-lijn heeft Dell suggesties meegenomen die voortkomen uit de Ideastorm. Ideastorm is een initiatief dat in februari van start ging en dat gebruikers in staat stelt om hun wensen en klachten over Dell-producten en –diensten kenbaar te maken.

Dankzij die feedback worden de nieuwe pc's niet meer voorzien van allerlei probeerversies van programma's. Gebruikers blijken zich namelijk te storen aan grote hoeveelheden trialware, aldus Dell. Besloten is daarom om op de pc's alleen software vooraf te installeren die te maken hebben met de internetprovider, zoekfuncties of beveiliging.

Uit de ideeënstorm van Dell kwam ook de wens naar voren om pc's met een Linux-distributie te leveren. De Vostro-lijn is in Europa voorlopig alleen met Windows verkrijgbaar. In de Verenigde Staten zijn de Vostro-pc's al wel met Linux leverbaar. Wanneer Vostro-pc's met Linux in de EU zijn te bestellen, wilde Tebbs niet zeggen.