De Dell E-lijn bestaat uit meerdere soorten notebooks, waaronder een mini-laptop en een ultradunne portable, meldt Engadget. De eerste, de Dell E is een 8,9 inch model en kan gezien worden als een aanval op de nieuwe Eee 900 van Asus. De Dell E zou vanaf 300 Amerikaanse dollar gaan kosten en in meerdere kleuren beschikbaar komen.

Wimax

De tweede, die de naam 'E Slim' heeft meegekregen, heeft een 12 inch scherm en is maar 0.8 inch dik. Dat is een fractie dikker dan de Macbook Air en de X300 van Lenovo. De E Slim zou volgens Engadget in een tweede versie ook WiMax gaan ondersteunen.

In de E-lijn zou Dell ook nog de E Video en E Video+ in de planning hebben. Deze notebooks hebben met meer geheugen, een grotere flashopslag en de plus-variant heeft ook Bluetooth-ondersteuning.

Geen Vista

De Dell E's zouden in eind deze zomer op de markt komen. Opmerkelijk is dat volgens Engadget de Dell E-laptops niet draaien op Windows Vista, maar op XP of Linux, net als de Eee PC's van Asus. Over de prijzen van de andere modellen is nog niks bekend.

Eind vorige maand werd Michael Dell tijdens een conferentie al betrapt met een onbekende rode minilaptop van Dell onder zijn arm.