Dell staakt met het zelf aanbieden van publieke clouddiensten. Dell verkoopt ze voortaan via partners, waaronder Joyent, ScaleMatrix en ZeroLag. Het bedrijf stopt met zijn OpenStack- en VMWare-clouddiensten, schrijft ITWorld. "Verkoop van Dells huidige publieke cloud IaaS wordt stopgezet in de VS en maakt plaats voor aanbod van partners", aldus Dell.

Geen van de platforms van de genoemde partners biedt een publieke OpenStack-cloud. Alleen ScaleMatrix biedt volgens ITWorld 'Openstack hosting', maar dat is meer een private cloud. Dell blijft zelf ook wel private cloudproducten en -diensten gebaseerd op OpenStack bieden. "Dell blijft investeren en bijdragen aan de OpenStack-gemeenteschap en blijft het Dell OpenStack-Powered Cloud Solution voor private clouds verkopen", stelt een Dell-woordvoerder.

Geen investeringen vanwege overname

Dell had moeite om zijn publieke clouddiensten van de grond te krijgen. Het werkte jaren aan het product, maar het risicovolle project sneuvelt nu. Dat heeft te maken met een naderende overname van Dell, waardoor lopende investeringen op een lager pitje komen te staan. Silver Lake Partners wil Dell overnemen voor 24,4 miljard dollar, waarna Michael Dell in het zadel blijft als topman.