De productie van pc's in het Ierse Limerick wordt verplaats naar het Poolse Lodz, waar Dell sinds 2007 laptops bouwt. Door het stopzetten van de pc-productie in de fabriek verliezen 1900 mensen hun baan in Ierland.

Dell verdwijnt niet helemaal uit het land. De marketingafdeling verhuist naar hoofdstad Dublin en de fabriek in Limerick gaat zich bezighouden met logistieke processen. Het overhevelen van de productie naar het goedkopere Polen is onderdeel van de grootscheepse schoonmaak binnen de gelederen van Dell.

Golf van massaontslagen

De economische crisis treft de computerbranche hard. De laatste tijd regent het massaontslagen bij chip- en pc-fabrikanten. Vandaag nog maakte een andere computermaker, Levono, ook bekend te willen bezuinigen op de kosten. De Chinese computerfabrikant gaat 2500 mensen ontslaan om mee te blijven doen met de concurrenten zoals Dell.

Dell bracht in april 2008 naar buiten de komende drie jaar flink te willen bezuinigen op de kosten en het personeel. Doel van Dell is om in drie jaar tijd 3 miljard dollar te besparen op de kosten.