In de enquête kunnen mogelijke kopers aangeven wat voor Dell-computer zij willen kopen en welke voorgeïnstalleerde Linux-distributie zij willen. De opties die het bedrijf geeft zijn onder andere Suse Linux Enterprise Desktop, Red Hat Linux Enterprise Desktop, de door de gemeenschap ondersteunde Red Hat Fedora, Opensuse of Ubuntu.

In de enquête wordt ook gevraagd of de gebruiker de computer wil aanschaffen voor thuisgebruik of voor gebruik op het werk. Tevens moeten zij aangeven wat zij met de computer willen doen, zoals e-mailen, internetten, gamen of foto's bewerken.

Een ander belangrijk onderdeel van de vragenlijst is het ondersteuningsgedeelte. Zo informeert Dell naar de voorkeur in ondersteuning van de gebruiker. Men kan hier kiezen uit betaalde telefonische ondersteuning, of ondersteuning via e-mail of het forum.

De vragenlijst komt naar aanleiding van Dell Ideastorm, waar mensen kunnen aangeven wat zij willen van Dell. Een week nadat Ideastorm van start was gegaan bleek dat meer opensource-opties op Dell-computers erg populair is. "Het idee van een online onderzoek naar de wensen van gebruikers die een Dell-computer met Linux willen kopen kwam ook voort uit Ideastorm", zo verklaart het bedrijf. "Wij vonden dat een goed idee en hebben de suggestie overgenomen."

Woordvoerder van Dell Jeremy Bolen geeft aan dat het bedrijf nog geen specifieke producten aankondigt. "We geven over enkele weken een update over het Linux-programma", zo stelt hij.

De enquête is open tot 23 maart.