Met de combinatie kunnen deze notebooks bogen op zowel een lange batterijduur dankzij de ARM-processor, alsmede rekenkracht dankzij de Intel-chip, meldde DigiTimes vorige week.

ARM voor snelstart OS

De E4200- en E4300-modellen uit de Dell Latitude-serie zullen de primeur krijgen om als eerste notebooks te worden uitgerust met zowel een ARM- als een Intel-processor. De ARM processor zal worden gebruikt voor de nieuwe snelstartsysteem van Dell, Latitude ON. Met dit gestripte OS, dat volgens Dell in vijf seconden start, is het mogelijk snel verschillende, veelgebruikte applicaties als e-mail, agenda, en de browser worden benaderd.

Hierbij hoeft niet het hele besturingssysteem van de laptop opgestart te worden. Voor computerapplicaties die meer rekenkracht vereisen wordt de Intel-processor ingezet.

ARM chips zitten tot nog toe vooral in smartphones, al heeft ARM wel gesteld ambities te hebben voor de laptopmarkt. Verwacht wordt dat de Dell notebooks op niet al te lange termijn leverbaar zullen zijn, over de adviesprijs is nog niets bekend.