Dat blijkt uit een document op de website van het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO).

In de uitspraak, die nog niet definitief is, legt het USPTO uit waarom de claim is afgewezen. De term zou te algemeen zijn, en daardoor ongeschikt als merknaam voor één enkel bedrijf. Data Center Knowledge meldt dat Dell de mogelijkheid heeft om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Kritiek

Begin deze maand kwam aan het licht dat Dell bezig is met het patenteren van de term. Dit leidde tot forse kritiek, onder meer van concurrerende bedrijven als IBM en Hewlett Packard. Dell verdedigde zijn aanvraag door erop te wijzen dat niemand bezwaar had gemaakt tegen de aanvraag. Het domein cloudcomputing.com werd bovendien in februari 2007 geregistreerd door Dell.

'Cloud computing' is een techniek die data en diensten via een centrale internetserver beschikbaar maken. Door toenemende populariteit van sociale netwerksites en streaming media is het begrip de laatste tijd sterk in opkomst. Naast IBM en HP houden ook Apple en Microsoft zich bezig met de ontwikkeling ervan. Ook zou het gebruikt kunnen worden in de strijd tegen malware.