"Dell vertegenwoordigt binnen de softwarebranche een waarde van circa een miljard dollar", zegt John Swainson, president van Dell Software. Hij stelt dat dit getal snel stijgende is. "Ons bedrijf past dan ook naadloos bij de doelstellingen van de BSA." Die organisatie prijst Dell als lid van de top twintig van grootste softwarebedrijven ter wereld.

Nieuwe markten en cloudpiraterij

Dell wordt nu actief in de wereldwijde antipiraterijprogramma's die de Business Software Alliance inzet om softwaregebruik zonder legale licenties tegen te gaan. “BSA brengt de belangrijkste softwarebedrijven met gemeenschappelijke interesses en uitdagingen samen", aldus Swainson in het persbericht dat de bestrijder van softwarepiraterij heeft uitgestuurd.

"We kijken ernaar uit samen te werken aan diverse issues om markten te openen en de digitale economie verder te laten groeien.” Het gaat hierbij om het beschermen van intellectueel eigendom, het ontsluiten van nieuwe afzetmarkten én om het stimuleren van cloud computing. De BSA heeft een jaar geleden al gewaarschuwd voor cloudpiraterij.

Beursexit en lange termijn

Dell is momenteel bezig met een eigen uitkoop om de beurs te verlaten. Het doet dat met financiële steun van Microsoft. Hierbij richt Dell zich meer op dienstverlening en cloud. Laatstgenoemde is recent wel drastisch herzien. Daarnaast werkt het bedrijf aan andere producten voor nieuwe terreinen, zoals een Android thumb-pc en analysetools voor sociale media.