Een nieuw Windows, een nieuwe naam. Misschien was de keuze voor een nieuwe titel van Microsofts besturingssysteem nog nooit zo belangrijk. Want het nimmer door het publiek omarmde Windows 8 (en het daaruit voorvloeiende Windows 8.1 en 8.2) heeft voor heel veel gebruikers een slechte reputatie. Daar wil Microsoft snel van af.

Maar, zo liet Windows-baas Terry Myerson al gekscherend weten: Microsoft is er nog niet helemaal uit. Eerder ontstond er binnen de burelen van Microsoft - en zeker ook bij jullie Webwereld-lezers- ook al een mooie discussie over een naamswijziging voor Internet Explorer. Laten we Microsoft dus nogmaals een handje helpen.

Windows 7-gebruikers overstag

Microsoft licht dinsdag een tipje van de sluier van de toekomst van Windows op. Kan het de debacles van Windows 8 achter zich laten? Lees: Windows 9 moet alles anders doen

Tot dusver hanteert het bedrijf de werktitel Windows Treshold (of TH), geheel in de rijke traditie van codenamen. Alleen dat verraadt al dat de Windows 8-reeks echt ten einde komt. De nieuwe grote versie van Windows staat vooralsnog gepland voor komend voorjaar, maar dinsdag weten we vast meer. Dan houdt Microsoft een Windows-event in San Francisco voor genodigden waar het nieuwe 'merk' uit de doeken gaat:

Alles is er op gebrand om de grote groep Windows 7-gebruikers warm te maken voor een overstap. Zoals die versie zelf vanaf oktober 2009 Vista deed vergeten. Microsoft koos toen voor Windows 7 om de naam Windows terug te brengen in de volksmond. Niemand rept immers enkel van het besturingssysteem '7' zoals men wel altijd sprak over 'Vista'.

De suggesties tot dusver:
  • Windows 9
  • Windows X
  • Windows
  • ..........
  • ..........
  • ..........
Betere ideeën, iemand?