Die jaarlijkse lijst van bekende en minder bekende internetpioniers bestaat sinds 2012. Met grote namen als Vint Cerf, Jon Postel, Robert Kahn, Linus Torvalds en Tim Berners-Lee is destijds een traditie begonnen waarbij mensen geëerd worden voor essentiële bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van het internet. De Internet Hall of Fame is onderverdeeld in Pioneers, Innovators en Global Connectors.

Aan die laatste groep, waartoe ook politicus Al Gore behoort, wordt onze eigen Erik Huizer toegevoegd. Volgens de jury van het jaarlijks terugkerende evenement van de Internet Society, verdient Huizer deze plek vanwege "zijn bijdrage aan groei, connectiviteit en gebruik van het internet, zowel wereldwijd als in Nederland."

Internationaal actief

Huizer bekleedde in zijn carrière een veelvoud aan internationale functies. Zo maakte hij onderdeel uit van standaardisatieorgaan Internet Engineering Task Force, de Internet Architecture Board, de Internet Research Task Force en is hij nu lid van het bestuur van de Public Interest Registry (.org) en lid van het Internet Governance Strategy panel van ICANN.

Vorig jaar gingen de eerste twee Nederlanders ooit deel uitmaken van de Internet Hall of Fame. Kees Neggers, ex-directeur van SURFnet, en Teus Hagen van NLnet en Unix Gebruikersgroep NLUUG behoorden toen tot de nieuwkomers.

Om 12.00 uur Nederlandse tijd is de ceremonie voor de nieuwkomers van de Internet Hall of Fame. Deze is live te volgen via deze livestream.