AMD introduceert volgende week een 350 MHz-versie van de K6-2. Advanced Micro Devices hoopt met de nieuwe chip bedrijven een alternatief te bieden voor de krachtige Pentium II die nu worden gebruikt in servers en werkstations. De prijzen van AMD-chips liggen consequent een kwart lager dan overeenkomstige PII's. In het vierde kwartaal verwacjt AMD een 400 MHz-versie van de K6-2 op de markt te brengen.

Nu is het officieel: het proces dat de Amerikaanse justitie tegen Microsoft voert wordt met twee weken uitgesteld. Districtsrechter Thomas Jackson heeft de opening van het proces voor 23 september op de rol gezet. Om het uitstel was door zowel de aanklager als de softwarereus gevraagd. Ze willen meer tijd hebben om zich voor te bereiden. Eerder deze week besloot dat die voorbereidingen - waaronder een getuigenverklaring van topman Bill Gates – voorlopig achter gesloten deuren moeten worden gehouden – zonder pers of publiek.

Quake-fans kunnen hun gepantserde borst nat te maken: id Software werkt aan een nieuwe versie van het succesvolle moord- en doodslagspel, Quake III Arena. Vooral de liefhebbers van de deatmatch, waarin de individuele speler via een netwerk of het Internet elkaar te lijf gaan, zullen ruimschoots aan hun trekken komen. Id Software belooft nog strakke 3D-beelden in het spel dankzij een nieuwe graphics engine en een baaierd aan visuele effecten. Quake III wordt ergens in 1999 door Activision op de markt gebracht.

Autodesk heeft de overname aangekondigd van Discreet Logic, een producent van software voor het bewerken van digitale video. Autodesk legt 520 miljoen dollar neer voor het bedrijf, dat zal worden opgenomen in de divisie nieuwe media van het Amerikaanse softwarehuis.

eSafe Technologies stelt zijn beveiligingsprogramma eSafe Protect gratis beschikbaar voor PC-privéprojecten. Bedrijven die hun werknemers met korting een computer voor thuis laten aanschaffen kunnen bij eSafe een CD-ROM bestellen (voor 50 gulden) met daarop het programma dat bescherming biedt tegen virussen en andere gevaren zoals kwaadaardige Java-applets en ActiveX-controls die via het Internet een PC kunnen binnensluipen. Gebruikers krijgen ook gratis updates en upgrades.