Morgenavond komt er een einde aan 24 jaar TV-geschiedenis als Oberinspektor Derrick zijn laatste avontuur in München beleeft en daarna de Mordkommission verlaat om zich in Den Haag bij Europol te melden.

De WebWereld Nieuwsbrief, de dagelijkse gids voor deze website, heeft voor deze speciale gelegenheid een collectie links bijeengebracht over het virtuele èn echte leven van de Duitse commissaris. Zo'n bijzondere verzameling verdient ook een plekje op de website: vandaar dat we bij hoge uitzondering de rubriek Linksom weer even laten terugkeren op het World Wide Web.

Derrick treedt zoals gezegd in dienst van Europol. Wat dat dit Europese broertje van Interpol doet lees je bij Interpol en op de site van Buro Jansen & Janssen.

Derrick is niet alleen in Duitsland onwaarschijnlijk populair. In een slordige honderd landen zijn de avonturen van de Oberinspektor te volgen. Volgens een artikel op het Duitse CityWeb wonen de trouwste fans van Derrick in ons kleine landje. "Viele Niederländer haben den bekennenden Toupet-Träger zu ihrem Lieblingsdeutschen erkoren", aldus CityWeb. Derrick heeft dus wezenlijk bijgedragen aan de verbetering van de Nederlands-Duitse betrekkingen.

Derrick is sowieso een goede ambassadeur voor Duitsland, vindt Tina Talukder, een attachée aan de Duitse ambassade in New Delhi. Zij schreef een artikel met als titel 'Derrick, Ambassador of Another Kind'.

Derrick had niet veel op met moderne computertechnologie. Dat kan je zien aan de plattegrond van zijn werkkamer waarop niet één PC is te vinden. Deze plattegrond vind je op de zeer uitgebreide (Engelstalige) site van Christophe Schaeffer, met verder een lijst van de eerste 250 afleveringen (in het totaal zijn er 281gemaakt) van de serie, iets over de auto's, de muziek en nog veel meer wetenswaardigs.

Dat Derrick, het grootste Duitse exportproduct op TV-gebied, overal ter wereld wordt bewonderd wordt bewezen door het feit dat één van de grootste sites is gesitueerd in Australië.