Met het programma MSN Toolbar Suite krijgt de gebruiker drie samengesmolten toolbars om op internet en op zijn eigen pc zoeken. De software bestaat uit MSN Deskbar, een toolbar voor Internet Explorer en een toolbar voor Office Outlook.

Het is tevens een uitbreiding van de eerder uitgebrachte MSN Toolbar waarmee op het web gezocht kan worden en waarmee popup-vensters geblokkeerd kunnen worden.

De toolbar indexeert ongeveer 217 verschillende soorten bestanden waaronder Outlook, Word, Powerpoint en pdf. De nieuwe software heeft echter beperkingen. Zo zoekt de software niet naar jpg-, gif- en bmp-bestanden en vindt het geen e-mails die zijn opgeslagen met IBM Lotus Notes.

De bètaversie is nu nog alleen in het Engels te downloaden. De toolbar werkt met Windows XP en Windows 2000 SP4 en hoger. Het zoeken op het web werkt alleen met de browser Internet Explorer.

De desktopzoekmachine van MSN werd eind oktober aangekondigd nadat Google zijn Desktop Search-programma had gelanceerd. De zoekmachines Google, Yahoo, Ask Jeeves en MSN verleggen steeds meer hun werkterrein naar de desktop. Ook America Online komt binnenkort met eigen software om pc's te doorzoeken.