De Kindle, zoals de lezer die Amazon mogelijk gaat uitbrengen voorlopig heet, heeft een monochroom beeldscherm en toetsenbord, waarmee gebruikers van het apparaat zelf teksten kunnen schrijven en bewerken, zo meldt Dailytech. De digitale documentenlezer van Amazon moet onder andere de concurrentie aangaan met de Reader van Sony, die geen toetsenbord bevat.

Het pdf-bestand dat op de FCC-site verscheen, werd maandag later op de dag verwijderd en vervangen door een document waarin het product wordt teruggetrokken 'wegens problemen door het uitlekken van vertrouwelijke details op de website', zo meldt Ars Technica. Of de webwinkel daadwerkelijk in de markt van consumentenelectronica zal stappen met zijn eigen e-book-lezer is daardoor nog niet zeker, maar wel waarschijnlijk.

De Kindle heeft een 6-inch monochroom beeldscherm met een resolutie van 600 bij 800 pixels. Het interne geheugen van 256 Mb kan worden uitgebreid met een sd-geheugenkaart. Het geluid komt uit een interne speaker die voorzien is van een microfoon-aansluiting. Naast een usb-aansluiting beschikt de Kindle ook over wifi. Het apparaat meet 19 bij 12,5 cm en is 1,8 cm dik. De Kindle weegt een kleine 300 gram.

Door de aanwezigheid van het toetsenbord is de Kindle groter dan Sony's Reader, die ook niet over wifi beschikt. De Kindle zal gemaakt worden door Hon Hai Precision, ook bekend onder de handelsnaam Foxconn.

Foxconn maakt ook Apples Ipod en is omstreden sinds de Britse krant Mail on Sunday een artikel publiceerde over vermeende misstanden in de fabriek. Uit eigen onderzoek van Apple bleek dat de omstandigheden minder slecht waren dan geschetst, maar wel voor verbetering vatbaar.