Laten we maar direct met de deur in huis vallen... we hebben de reactiemodule flink onder handen genomen. We hebben naast enkele aanpassingen in het design, diverse dingen mogelijk gemaakt:

  • threaded comments zijn weer mogelijk;
  • je kunt je comment nog een kwartier lang na plaatsing aanpassen;
  • we hebben ubb toegevoegd voor de styling;
  • extra enters worden niet meer weggefilterd;
  • we onthouden in een cookie hoe je de comments gesorteerd wilt hebben.

Voor de ubb-tags hebben we de bold, italic, strike-through, underline, quote en url-tags toegevoegd. Zet de tags om je woorden heen en automagisch wordt het omgezet naar HTML; de correcte syntax kun je bij het formulier vinden als je ingelogd bent. HTML is overigens nog steeds niet toegestaan, we hebben liever geen HTML in onze database.

Lees ook: Developerblog: 'Leuk dat wij er zijn!'

We gaan er vanuit dat hiermee iedereen beter zijn mening kan formuleren over de IT-onderwerpen waar onze redactie over schrijft. Als developers zijn wij erg benieuwd naar jullie mening over het reactiesysteem, dus laat het vooral weten.

Nieuwsbrieven

Naast het reactiesysteem hebben we dit keer een paar nieuwsbrieven onderhanden genomen, zoals onze Insider-nieuwsbrief en de nieuwsbrief van CXO. Het versturen van de Insider-nieuwsbrief hebben we bijvoorbeeld verder geautomatiseerd en die voor CXO hebben we meer eigen content gegeven. Het is een succesvolle titel, dus dan moeten we ook meer eigen content in de nieuwsbrief gaan zetten. Klinkt wel logisch, toch?

Daarnaast kwamen we erachter dat de tekstvarianten van alle nieuwsbrieven wat optimalisatie nodig hebben, dus dat hebben we ook doorgevoerd.

Als je de nieuwsbrieven nog niet ontvangt, maar wel wilt ontvangen, kun je je voorkeuren in je profiel wijzigen.

Further on

Zoals jullie wel kennen van IT, staat het niet stil, dus gaan we direct weer door met het ontwikkelen van een boel nieuwe dingen. We zijn sinds kort begonnen met LESS als CSS pre-processor, dus daar gaan we sowieso mee door. Diverse CSS code refactoren omdat het nu makkelijker geschreven kan worden is altijd leuk!

De planning van de nieuwe sprint komt er al weer snel aan, dus we gaan nu kijken wat er in de sprint gaat passen. Zodra we weer mooie dingen hebben ontwikkeld en live gezet zullen we jullie weer informeren. En als jullie nog wensen hebben, roep het in de vernieuwde reactiemodule!