Cohen is naast een gevangenisstraf veroordeeld tot het betalen van 65 miljoen dollar aan de rechtmatige eigenaar, Gary Kremen, van het domein, aldus The Register. Cohen stelt dat hij de enige is die de financiële details rond zijn buitenlandse bankrekeningen kan achterhalen en dus zo zijn boete kan betalen.

De advocaten van Kremen konden Cohens financiële handel en wandel niet in kaart brengen. Cohen is nu op vrije voeten om de details van zijn financiën op bankrekeningen in Litouwen, Liechtenstein en Isle of Man, in kaart te brengen. Cohen moet zich 26 februari weer bij de rechter melden.

Opvallend is dat Cohens Mexicaanse advocaat, Gustavo Cortés Carvajal, bijgenaamd 'de pad', op de dag van de vrijlating beschoten is. De Mercedes van Cortes werd klem gereden door twee vrachtwagens, waarna hij meermaals beschoten werd. Cortes raakte hierbij gewond.

Het domein sex.com is jarenlang onderwerp van discussie geweest. De ruzie rond het gewilde domein ontstond in 1995 toen Stephen Cohen een vervalste brief aan de domeinbeheerder VeriSign (het toenmalige Network Solutions) stuurde waarin hij het domein opeiste. Sex.com was een jaar eerder geregistreerd door Kremen.

In 2002 bepaalde de rechter dat Cohen zijn domeinnaam moest afstaan en bovendien 65 miljoen dollar boete moest betalen wegens fraude. Vervolgens startte Kremen een zaak tegen Verisign omdat dit bedrijf zijn domein niet goed beheerd zou hebben. Deze zaak werd in april 2004 geschikt waarbij werd afgesproken dat Verisign miljoenen dollars aan Kremen zou betalen.

Kremen verkocht het domein eind januari voor 14 miljoen dollar, omdat hij uit de adult industry wilde stappen. Aanvankelijk vroeg hij 85 miljoen dollar voor het adres. Overigens is Kremen nog wel eigenaar van het webadres sex.net.