Volgens de top 100 van Digg-gebruikers gaat Digg aan zijn eigen succes ten onder, zo schrijft Wired. Op de Digg-site kunnen gebruikers links naar sites posten en punten krijgen indien andere gebruikers op die link stemmen. Des te meer stemmen een verhaal krijgt, des te hoger deze op de site verschijnt. De stem van een gebruiker wordt zwaarder meegeteld naarmate deze meer punten heeft.

De honderd hoogstgewaardeerde gebruikers krijgen door dit systeem een te zware stem, menen tegenstanders van het huidige systeem. Zij kunnen een verhaal zo op de homepage zetten door er slechts eenmaal op te stemmen. Volgens de tegenstanders gaat het systeem tegen de filosofie achter de site in, dat stelt dat alle gebruikers samen bepalen hoe belangrijk een verhaal is.

De makers van de site willen nu een nieuw systeem invoeren, waarbij de stem van de top 100-gebruikers minder zwaar weegt. "Ik was met name geschokt dat Kevin (een van de makers – red.) het niet opneemt voor ons", zegt Derek van Vilet, die in de top 5 staat bij Digg, tegenover Wired. "Deze groep bestaat uit de meest toegewijde bezoekers van de site. Ik denk ook niet dat de voorgestelde veranderingen leiden tot betere content op Digg."

'Iemand uit de top 30 is al overgestapt naar Netscape', weet Van Vilet. Netscape heeft sinds juni een Digg-concurrent online staan.