Digg-gebruikers komen in opstand tegen de site, nadat donderdagavond een nieuw reactiesysteem is geïntroduceerd. Vrijdagochtend hadden al 5000 gebruikers laten weten dat ze het nieuwe systeem niet opgedrongen wilde krijgen.

De voornaamste kritiekpunten zijn de lange laadtijd van de html-pagina's en de noodzaak om met de muis te klikken om reacties op geplaatst commentaar te lezen. In een reactie van DefectDS die vrijdag het hoogst gewaardeerd werd, meldde de gebruiker dat 'het laden van één set reacties soms net zo lang duurt als het laden van de pagina met alle bijdragen uitgeklapt". Hij voegde toe dat gebruikers zich het nieuwe systeem niet 'door de strot zouden laten duwen'. Andere gebruikers van Digg roepen op een voorbeeld te nemen aan het reactiesysteem van concurrent Slashdot.

Het nieuwe reactiesysteem kent een nieuwe interface die gebruikmaakt van ajax-technologie en alleen de reacties op een oorspronkelijke bijdrage toont, met een maximum van 50. Om reacties dieper in de hïerarchie te lezen, moeten gebruikers nu doorklikken.

Beginners

Creatief directeur Daniel Burka van Digg begrijpt de bezwaren van de lezers, maar ziet toch heil in het systeem. Het is volgens Burka juist ingevoerd om zowel de ervaren als de beginnende gebruiker tegemoet te komen. Beginners raken de weg niet kwijt door de talloze reacties en gevorderden hebben nog steeds toegang tot alle bijdragen.

Een gebruiker die zich Nougat noemt legde echter de vinger op de zere plek door op te merken dat de nieuwe beperkingen afbreuk doen aan het 'conversatie-karakter' van de site, waardoor 'we allemaal nog duidelijker een stelletje idioten zijn dat in de ruimte kletst'.

In April onstond rond Digg al een discussie over de vraag wie de baas is op een website waar door gebruikers geplaatste berichten centraal staan. Digg-gebruikers kwamen massaal in opstand toen de sitebeheerders een encryptiesleutel van de site verwijderden, waarmee hd-dvd's gekraakt konden worden. Digg zwichtte voor de woedende gebruikers en liet de al gauw opnieuw geplaatste sleutels online staan.