“De website is wel bereikbaar", meldt DigiD-beheerder Logius. Dit overheidsorgaan stelt dat er momenteel een probleem is met het Nederlandse identiteitssysteem. De storing is ontstaan nadat DigiD vannacht is overgegaan op een nieuwe versie. Logius spreekt op de eigen storingspagina van een “succesvolle migratie".

Sinds 7:00

Het is niet bekend wat de oorzaak van de storing is. Onderzoek daarnaar loopt nu. Logius laat Webwereld weten dat “het probleem vanmorgen om 7:00 uur is geconstateerd". De woordvoerder bevestigt dat de storing op dat ontdekkingstijdstip ook is begonnen.

De migratie naar de nieuwe DigiD-versie is volgens hem om 3:30 vannacht afgerond. De nieuwe versie brengt "verschillende verbeteringen om DigiD makkelijker, toegankelijker en veiliger te maken". Daarnaast gebruikt het identiteitssysteem nu de nieuwe huisstijl van de Rijksoverheid.

'Te vroeg'

Het is volgens de Logius-woordvoerder nu nog te vroeg om conclusies te trekken over de migratie als mogelijke oorzaak van de storing. Ook onbekend is hoe lang het niet kunnen gebruiken van DigiD aanhoudt. Nieuwssite Nu.nl meldt dat de website van DigiD platligt, maar dat spreekt Logius zelf tegen.

Update:

Informatie over de nieuwe DigiD-versie toegevoegd.

Update 14:27: DigiD meldt op de eigen website dat de storing weer voorbij is. Het is nog niet bekend wat de oorzaak ervan was. DigiD-beheerder Logius meldt op zijn storingspagina dat het probleem om 14:10 was opgelost, hoewel het daar ook vermeldt dat de storing om 9:00 is begonnen. Een woordvoerder heeft Webwereld vanmorgen verteld dat de storing om 7:00 uur "is geconstateerd".