De nieuwe software, die geschikt is voor zowel Windows-, Linux-, als Mac-gebruikers, is klaar om getest te worden, meldt de dienst. Nieuw is dit jaar onder meer dat de software toegankelijk is gemaakt voor gehandicapten. Daarnaast is de software aangepast om te kunnen draaien onder Windows Vista, dat begin volgend jaar op de markt verschijnt.

De Belastingdienst bood vorig jaar voor het eerst de testversie van het aangifteprogramma aan. "Deze interactie heeft veel vruchten afgeworpen voor de stabiliteit van de uiteindelijke versie voor met name de Mac OS X- en Linux-distributies", stelt de dienst. Daarom is er dit jaar opnieuw voor gekozen om de testsoftware beschikbaar te stellen.

Het aangifteprogramma, dat nu te downloaden is, is overigens nog niet de volledige versie van IB2006. De aangiftes zijn wel volledig in te vullen en te verzenden met hiervoor beschikbaar gestelde 'testsofinummers.' Tevens ontbreekt er nog fiscale informatie. "De test concentreert zich dan ook op de technische werking in plaats van de fiscaliteit", aldus de Belastingdienst.