Reizigers zouden in de toekomst behulp van wifi en bluetooth bestanden op hun mobiele telefoon kunnen uitwisselen. Bij ieder metrostation zouden dan andere nummers gereed staan die reizigers met andere passagiers kunnen delen. Dagelijks rijden ruim 3 miljoen mensen met de Londense metro.

Het onderzoek naar het netwerk wordt uitgevoerd door informaticastudente Joanne Brewer van de University of California in Irvine, samen met Arianna Bassoli en Karen Martin. Zij werken aan een applicatie die in Java voor Symbian en Linux OS is geschreven.

De inspiratie voor Undersound, zoals het project is gedoopt, komt van een voorgaand project van Arianne Bassoli genaamd tunA, dat onderzocht hoe gebruikers gezamenlijk van muziek konden genieten via draadloze netwerken.

Het idee om metrostations uit te rusten met servers of speciale beeldschermen heeft men inmiddels laten varen. In plaats daarvan zouden Nokia N800 tablet pc's voor dit doel kunnen worden ingezet.

De nummers die worden aangeboden komen hoofdzakelijk van opkomende artiesten. Via filters zou de uitwisseling van auteursrechtelijk beschermde muziek moeten worden tegengegaan.