Vorige maand maakte LinkedIn het mogelijk om via de mobiele apps te zoeken naar banen die via het zakelijke sociale netwerk werden aangeboden. Nu kan er ook direct op worden gesolliciteerd. De dienst wordt wereldwijd uitgerold, waarbij vandaag wordt begonnen voor gebruikers die zich bedienen van de Engelse taal.

Doordat er gebruik kan worden gemaakt van de data die in het eigen profiel staat, is het niet meer noodzakelijk om zelf een CV te maken, steeds aan te passen op te stuuren naar een bedrijfscontactpersoon die de baan aanbiedt. Dat levert niet alleen gebruiksgemak op voor de sollicitant, het zorgt dat LinkedIn ook nog eens de gebruiker aanspoort zijn LinkedIn-profiel volledig en actueel te houden.

30 procent zoekt mobiel naar baan

Van alle mensen die naar banen zoeken doet meer dan 30 procent dat via mobiel, schrijft Vaibhav Goel, productmanager bij LinkedIn. Volgens hem heeft de grote vraag vanuit de gemeenschap om direct te kunnen solliciteren LinkedIn gebracht tot het uitrollen van die dienst. Overigens is het wel mogelijk via de app het eigen profiel te bewerken voordat je het verstuurt. Je emailadres en telefoonnummer worden meegestuurd, maar kunnen eveneens vooraf worden bewerkt.

In een slideshow op Slideshare geeft LinkedIn een verdere uitleg over de dienst: