BNR Nieuwsradio meldt dat directeur Hans van Heertum honderd reclamespotjes in april heeft geboekt, maar deze nooit heeft betaald. Van Heertum is BNR Nieuwsradio nog zesduizend euro schuldig. Ook het Financieele Dagblad krijgt nog geld van de directeur: een rekening van 2000 euro voor een advertentie in 2003.

De Telegraaf meldt dat de schulden bij BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad niet de enige zijn. Volgens de krant heeft de site bij één leverancier een schuld van 35.000 euro.

De website Incassoregister.nl kwam deze week in het nieuws, nadat deze de Wanbetaler van de dag introduceerde. Elke dag verschijnt er een bedrijfsnaam op de site samen met het bedrag dat dat bedrijf nog moet betalen. De site wil op deze manier ervoor zorgen dat bedrijven eerder over de brug komen met geld en partijen waarschuwen geen zaken met deze 'wanbetalers' te doen.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar het Wanbetaler van de dag-initiatief. Het orgaan wil er zeker van zijn dat er geen privacyregels worden overschreden.

Verwerpelijk

Direct na het initiatief van Van Heertum verklaarde incassobureau Intrum Justitia de actie 'een verwerpelijk idee' te vinden. "Het is een publiciteitsstunt ten koste van de branche en de betalingsmoraal in Nederland", stelt directeur Marcel van Es in een verklaring.

Dit is niet de eerste maal dat Hans van Heertum in opspraak raakt. Zo staat zijn bedrijf HeerTum B.V. op Spamvrij.nl als spammer te boek. De bewuste mailings waren ter promotie voor de boekhoudsoftware 7x24.