Hij begrijpt niet dat er programmeurs zijn die een burn-out oplopen. "Hoe afgeschermd leven moderne technologie-werknemers als ze denken dat urenlang een muis duwen om een loonstrook te krijgen echt veeleisend, hard werk is", zo schrijft St. John op VentureBeat.

"Als je ze hoort klagen, zou je denken dat ze in een of ander derdewereldland gedwongen worden om bloeddiamanten te delven zodat ze hun familie te eten kunnen geven", chargeert de beroemde ontwikkelaar. In een eigen blogpost verduidelijkt hij zijn standpunten voor 'jammerende millennials die nog niet eerder aan dit soort ideeën zijn blootgesteld'.

Doen waar je van houdt?

De reacties op het stuk waren niet mals. Game-ontwikkelaar Rami Ismail reageert zin voor zin op het opiniestuk en stelt onder meer dat het abstract denken en het creatieve proces uitputtend zijn. "Het enige wat er gebeurt als je de muis duwt, is dat de cursor beweegt. Dat is het makkelijke deel."

Gameproducent Jessica Price wijst fijntjes op een artikel over burn-out onder gamemakers. "Doen waar je van houdt als baan is niet noodzakelijk voor geluk en kan zelfs averechts werken", tweet ze daarna. Gamemaker Anna Megill roept Tweeps op om St. John niet aan de schandpaal te nagelen. In een andere tweet stelt ze dat zijn opinie wel symptomatisch is voor de visie van velen in de sector.